13 Eylül 2014 Cumartesi

Okudum: Hayal - Ayşe Kulin

 
Konusu:
 
Ayşe Kulin, Dönüş'ün ardından yeni kitabı Hayal'de 1983'ten bu yana yaşamında yer alan renkli olaylara ve ilginç anekdotlara yer veriyor. Bu kitapta yazarlık hayaliyle başlayan bir yaşamın günümüze uzanan renkli görüntüleri yer alıyor. Özgün çizimlerle desteklenmiş olan Hayal aynı zamanda Kulin'in günümüze uzanan yazarlık serüveninin de bir öyküsü…

Ünlü işadamı Asil Nadir'den reklamcı Tunca Yönder'e; halkla ilişkiler alanının duayeni Betûl Mardin'den Rahmi Koç'a kadar iş, yayın, siyaset dünyasından pek çok tanınmış ismin yer aldığı kitap Yahya Kemal Beyatlı'nın "İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar" sözleriyle başlıyor.

Hayal, Kulin'in bir umuduyla son buluyor: "Bu dünyada var olduğum sürece hayal kurmaktan vazgeçmeyeceğim. Okurlarımla daha nice hayalde buluşmak üzere!"
 
*****
 
Ayşe Kulin Türk yazarlar arasında en sevdiğim isimlerin başında geliyor.
Okumadığım kitabı yok gibi birşeydir bu romanı ise konu bakımından bugüne kadar okuduklarımdan oldukça farklıydı.
Bu kitapta Ayşe Kulin'in 1983 yılından 2013 yılına kadar ki süreçte yaşadığı yazarlık serüveni yer alıyor.
Çok keyif alarak okuduğum bir kitap oldu yazarlığa başlaması, ilk kitabının basılma aşamasında yaşadıkları, her kitabının nasıl ortaya çıktığı vs. kısaca okurken eğlendiğim zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım çok güzel bir kitaptı.
Eğer ki daha önce Ayşe Kulin kitabı okumadıysanız bu kitap başlamak için iyi bir seçim olabilir.:)

1 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın canım ayrıca mimlediğinden beri izleyicinim:)

    YanıtlaSil